När:
30 oktober, 2017 kl. 13:00 – 3 november, 2017 kl. 15:00
2017-10-30T13:00:00+01:00
2017-11-03T15:00:00+01:00
Var:
Tvätteriet
Sidsjövägen 7
Sundsvall
Pris:
Gratis
Kontakt:
Sofie Pettersson
073-804 28 50

 Välkommen till TECH CAMP på Tvätteriet!

Under vecka 44 erbjuder vi teknik-workshops för barn och ungdomar som har höstlov. Varje vardag mellan kl 13-15 har vi en workshop med plats för 15 deltagare.
Åldersgräns: Från 9 år och uppåt. Yngre barn är välkomna i målsmans sällskap.
Kostnad: Tech Camp är gratis att delta på, kostnad för material kan förekomma. Fika finns till självkostnadspris.
Anmälan: Anmäl dig här
Varje workshop har plats för 15 deltagare. Anmälan är bindande.
Måndag 30/10: Skapa med 3D-skrivare!
Under denna workshop får du testa på att göra en egen 3D-design i programmet Tinkercad. Du kan till exempel designa ett smycke, en nyckelring eller en figur. Har du en bärbar dator så ta gärna med dig den, annars finns det datorer att låna. Din utskrift kommer att göras någon gång under veckan och finns att hämta på fredag efter kl. 15.
Tisdag 31/10: Bygg en ritrobot!
Med hjälp av minifläktar, pappmuggar och andra hushållsmaterial bygger vi robotar som rör sig med hjälp av vibrationer och där roboten målar mönster där den far fram. Vilket mönster målar din robot? Material finns på plats. Ta gärna med:

Ursköljda plastbyttor, tex crème fraiche-burkar. Annat som du vill dekorera din robot med

Onsdag 1/11: Skapa med 3D-skrivare!

Under denna workshop får du testa på att göra en egen 3D-design i programmet Tinkercad. Du kan till exempel designa ett smycke, en nyckelring eller en figur. Har du en bärbar dator så ta gärna med dig den, annars finns det datorer att låna.

Din utskrift kommer att göras någon gång under veckan och finns att hämta på fredag efter kl. 15.

Torsdag 2/11: Skapa en lögndetektor!

I denna workshop får du lära dig att löda. Vi kommer att berätta om olika elektroniska delar och deras funktion. Under workshopen bygger du en lögndetektor som kan läsa av om du ljuger eller inte. Hur fungerar den? Det berättar vi innan vi löder ihop den! Inga tidigare kunskaper i lödning krävs. Efter workshopen får du ta med dig lögndetektorn hem.
(Materialkostnad: ca 100kr/set)

Fredag 3/11: Programmera med Micro:bit!Här får du lära dig hur du kan programmera en egen namnskylt, tärning eller varför inte en stegräknare? Med Micro:bit som verktyg får du här upptäcka hur enkelt det kan vara att använda och styra en så kallad mikrokontroller. Har du egen, bärbar dator så ta gärna med den, annars finns datorer att låna.

Extra WS+++++

Skär med laser + skapa med 3D-pennor
I denna workshop får du möjlighet att skapa en kylskåpsmagnet i trä som skärs ut i laserskäraren. Gör en personlig design och måla den efteråt! Det kommer också finnas möjlighet att rita med 3D-pennor och till exempel göra ett par glasögonbågar eller små figurer i plast.