När:
12 mars, 2018 kl. 17:30 – 19:30
2018-03-12T17:30:00+01:00
2018-03-12T19:30:00+01:00
Var:
Tvätteriet
Sidsjövägen 7
Sundsvall
Pris:
Gratis
Kontakt:
Mona Sundin
072 202 07 76
FLIT ❤️ TVÄTTERIET @ Tvätteriet

FLIT ❤️ TVÄTTERIET

Är du en kreativ tjej som skulle vilja jobba med design, programmera appar eller bygga robotar?

Den 12 mars kl 17.30 – 19.30 är tjejer mellan 13-19 år välkomna till en FLIT-kväll på Tvätteriet Prototyplab & Makerspace!

Här får du testa spännande ny teknik och träffa tjejer som pluggar tekniska utbildningar på gymnasiet och universitetet.

Vi bjuder på frukt och fika. Anmäl dig här

Kvällen anordnas av FLIT – Flickor i teknik i samarbete med Tvätteriet Prototyplab & Makerspace.

Under kvällen får du testa: 

Styr en robotarm med programmering: Har du också sett Queen of shitty robots (Simone Giertz) på Youtube? Vill du veta mer om hur du kan göra för att bygga en egen robot? Här introduceras du till ett av de vanligaste kodspråken inom robotprogrammering, Arduino. Med hjälp av Arduino får du utmaningen att flytta föremål med hjälp av kod och en robotarm. Hur hänger kod och rörelse ihop?

Designa egna smycken och nyckelringar med laserskärare: I akrylplast skär vi ut egendesignade föremål. Skapa till exempel ett par örhängen, ett halsband eller en nyckelring genom att först skapa designen i Inkscape och sedan programmera laserskäraren till att forma ditt föremål. Den plast vi använder är klar (genomskinlig). Det är även möjligt att “frosta” delar av ytan på din design genom att gravera plasten.
Modellera i VR: För den som har provat att måla i VR kommer nu nästa steg, modellera i VR! Programmet vi testar heter Make VR Pro och är ett komplement till traditionella CAD-program. Här kan du till exempel modellera ett hus och sedan se det ur en elefants eller en myras perspektiv. Kanske vill du skriva ut din modell i någon av våra 3D-skrivare?

MiniMe: Vi skannar dig i 3D och skriver ut dig i 3D-skrivaren.